Preparate

Afumături 100gr

30 lei

Şunci, costiţe hituite, antricoate fierte sau uscate, slănină fiartă în moare, cârnaţi picanţi şi multe altele, preparate după reţete clasice cu ingrediente naturale, realizate în carmangeria proprie sub marca “Povestea Porcului”.

Piept de raţă afumat 100gr

44 lei

Maturat în sare cale de două săptămâni şi lăsat la fum până rezultă ce urmează...

Terină de raţă cu dulceaţă de arpagic 100gr

49 lei

După o reţetă împrumutată de la profesorii din Franţa. Cuprinde ficat de raţă îndopată, vin de Porto, mirodenii şi este însoţită de o dulceaţă de arpagic.

Muşchiuleţ/File crud afumat de porc Mangaliţa 100gr

44 lei

Din carmangeria proprie

Foie gras entier cu dulceaţă iute de portocală şi jeleu de tămâioasă 100gr

78 lei

Am găsit reţeta în cartea D-nei Ecaterina Colonel Steriate, publicată 1871, ne-a plăcut şi o reintroducem în circuitul gastronomic Românesc.

Biftec tartar 100gr

72 lei

Amestec barbar de carne crudă, tocată la satar, cu mirodenii.

Răcitură de curcan cu ou de prepeliță 130gr

32 lei

Fiartă indelung şi spumată des pentru a rămâne clară şi îmbietoare.

Salată de năut cu trufe negre 200gr

42 lei

împrumutată de la turci şi inobilată cu trufe negre

Salată Boeuf 200gr

37 lei

Mâncare strict românească, (dar cum să-i spui ``Salată de Bou``), având la bază o salată nemţească amestecată inspirat cu ``mayonnaise``-a franţuzească.

Icre de Ştiucă 80gr

38 lei

Preparate simplu după reţeta originală a familiei Mantu din Galaţi.

TRADITIONAL

Zacuscă de Sturion 180gr

40 lei

Cu castraveţi, arpagic şi peste mai degrabă bulgăresc, ca al nostru încă nu s-a copt!

Batog de peşte cu sos de hrean 80gr

40 lei

Ades întâlnit pe mesele moroşenilor, între două carafe de palincă.

Zacuscă de casă (uşor picantă) 200gr

36 lei

Vinete coapte pe tablă, ardei kapia şi gogoşar, ceapă din belsug, mirodenii şi condimente tocate, fierte laolaltă şi scăzute apoi la foc mic în cuptor. (Reţetă proprie)

VEGAN

Zacuscă Boierească cu Hribi 180gr

42 lei

La fel ca prima, dar înnobilată de ciuperca la mare modă acum, sub porecla de Funghi Porcini, de nu mai ştie omu' ce bagă în gură când intră în pitarie.

VEGAN

Fasole făcăluită 200/30gr

28 lei

Pusă la muiat de cu seară, fiartă în apă ce se schimbă de 3 ori, dreasă cu zeamă de usturoi, sare şi ornată cu solzişori de ceapă, trasă în puţin ulei cu boia dulce.

VEGAN

Salata de vinete 200gr

34 lei

Proaspat coapte la flacara si amestecate cu solzisori de ceapa

VEGAN

Tuslama regală din muchie şi mură 300gr

42 lei

Fiertură de-o noapte dreasă cu mujdei şi iaurt, servită fierbinte, tuslamaua regală a fost la epoca mâncare de bază în mai toate cârciumile Bucureştene. O repunem pe listă . (Aici, varianta originală)

Măduvă în osul ei 900gr/40gr

49 lei

Specialitate macelăresacă servită cu sare grunjoasă şi pastă de hrean

Jumări boiereşti 250gr

39 lei

Pentru că, spre deosebire de ţărani, boierii îşi permiteau să le facă din garf.

Momiţe de viţel cu sos de usturoi copt şi vin 150/30gr

48 lei

Delicatesă franţuzească greu de găsit.

Fălcuţe de porc la garniţă 150gr

49 lei

O altă delicatesă uitată, pe care vrem s-o restituim spre delectare

Pipote de raţă confiate 120gr

46 lei

Se taie raţa, se scoate rânza şi se fierbe în grăsimea adunată, parfumată cu ceva mirodenii, la foc mic, cale de cateva ceasuri.

Jumări de somn 200gr

52 lei

Parfumate cu usturoi şi prăjite la foc iute ca să mai cereţi o porţie !

Chifteluţe Zexe 250gr

39 lei

Mult mărar, carne mustoasă, ceapă, usturoi, miez de pâine în lapte, o compoziţie menită să redea chiftelei prestigiul de altă dată.

RETETA PROPRIE

Telemea de oaie 100gr

29 lei

Din marginimea Sibiului, presărată cu neghilica, adusă de un cioban atent selecţionat.

Caşcaval de oaie 100gr

32 lei

Aşa de bun e, că mi-e şi ruşine să vă spun că îl face la Horezu.. un spaniol.

Unt cu trufe negre 50gr

18 lei

Amestecat bine şi sărat puţin.

Unt 50gr

7 lei

De 83°ca să fie demn de numele lui.

Smântână 100gr

8 lei

Din lapte de vacă, covâşit de un palestinian, prieten cu spaniolul de mai sus.

Măsline greceşti 100gr

14 lei

Kalamata, că nu am găsit mai bune.

Ardei iute 1buc

2 lei

..sper, dacă nu, cereţi altul.

Chifle albe sau negre 1buc

3 lei

Acum scoase din cuptor.

Murături asortate 300gr

24 lei

Murături de tot felul puse şi pritocite de Nuţa, soacra mea, cu pricepere moştenită de la bunica Oica ce-a tot perfecţionat reţeta în cei 94 de ani de viaţă

Salată de sfeclă cu hrean 200/20gr

22 lei

Din sfeclă coaptă îndelung şi servită cu hrean ras

Salată din legume proaspete 300gr

20 lei

Roşii, castraveţi, salată verde etc., combinate după cum vă e pofta

Salată de ardei copt cu puţin ulei şi oţet 200gr

28 lei

VEGAN

Salată de hribi, cu arpagic şi cuişoare 150gr

28 lei

... capia, foi de dafin, boabe de piper, boabe de muştar, toate opărite cu oţet de mere şi ceva miere să nu vă sterpizaţi la dinţi

Salată verde 300gr

18 lei

Salată cu o lămâie, că se poartă şi nu o putem evita

NEW

Salată de varză 300gr

16 lei

Frecată cu sare, oţet de mere şi ulei grecesc

Salată de andive cu merişoare şi stafide 200gr

30 lei

Amestec dulce acrişor, să vă meargă la suflet

Cartofi prăjiţi pai 200gr

24 lei

În untură de raţă, după reţată originală.

Cartofi chips 200gr

26 lei

În untură de raţă, după reţată originală.

Cartofi copţi 350gr

27 lei

În jar cu sos de smântână şi usturoi.

Cartofi Piure 300gr

24 lei

Prăjit sau cu lapte, la alegere.

Piure cu trufe negre 300gr

34 lei

Cartofi cu rozmarin 200gr

24 lei

La cuptor cu ulei şi plantă, până se rumenesc.

Cartofi cu sos de îngheţată de trufe şi telemea veche de oaie 200gr

28 lei

Când trufa se întâlneşte cu oaia şi se bat pe un cartof

Cartofi gratinaţi la cuptor cu pastă de brânză albastră 300gr

32 lei

Un amestec de savori

Varză călită în untură de raţă 250gr

32 lei

Zăcută 4 ore la foc mic, dimpreună cu boabe de piper, dafin şi ceva afumatură... un deliciu!

Legume la grătar 200gr

28 lei

Întoarse o dată, stropite cu puţin ulei şi prăfuite cu sare.

NEW

Ciuperci la grătar 200gr

28 lei

Perpelite iute să nu se scorojească.

NEW

Sparanghel 200gr

48 lei

cu unt şi roşii cherry

Legume proaspete sotate în unt cu sos de ghimbir 200gr

34 lei

Perpelite în unt şi presărate cu ghimbir şi o pilitură de usturoi

Spanac Poarta Schei 180gr

38 lei

O garnitură preparată după reţeta lui Viorel de la Poarta Schei

Mămăliguţă pripită 300gr

8 lei

dar vârtoasă, din mălai adus lunar de la moara din Măgurele.

Mujdei de usturoi 200gr

6 lei

Clasic românesc, strivit în piuliţă, cu sare, ceva ulei şi botezat cu apă chioară.

Sos de usturoi 200gr

8 lei

Cu supă de pui şi nişte ardei iute, tocat.

Frunze de salate de tot felul cu brânză de bivoliţă umplută cu trufe negre şi dressing de ridiche şi boabe de muştar 300gr

52 lei

Frunze de salate cu dressing de portocală şi andive cu pipote confiate de raţă, piept de raţă afumat şi foie gras 300gr

54 lei

Salată rucola cu somon afumat cu dressing de hrean, usturoi sălbatic, salvie, mentă şi seminţe de rodie 300gr

56 lei

Frunze de spanac cu dressing de zmeură cu brânză de capră, seminţe de dovleac coapte 300gr

56 lei

Frunze de salată cu avocado, roşii de grădină, chives, seminţe de dovleac şi dressing de lămâie 300gr

44 lei

Ciorbă de burtă (schembea) 400gr

35 lei

Adusă de turci şi adaptată la plăcerea românului prin adaosurile creatoare de smântână şi gălbenuş, zarzavat şi oţet, ciorbă de burtă ce a trezit din mahmureala generaţii de-a rândul, este acum piesă de rezistenţă în patrimoniul culinar naţional.

Ciorbă de ied 100/300gr

39 lei

Cu smântână şi tarhon, după o reţetă ardelenească uitată.

Ciorbă de potroace (din pui de curte) 100/300gr

32 lei

Se ia un pui de ţară, se fierbe cu zarzavaturi, se acreşte la limita suportabilului rezultând astfel o zeamă ce scoate băutura din cheflii şi untul din bucătari.

Ciorbă de perişoare 100/300gr

30 lei

Din carne tocată fin şi fiartă scurt în borş de tărâţe.

Borş bucovinean cu ciuperci 80/300gr

30 lei

Pentru că mai sunt şi muşterii fără dezlegare la carne, ce nu vrem să plece nemâncaţi!

VEGAN

Saramură de crap 250gr

69 lei

Cu mămăliguţă şi ardei iute (reţetă dobrogeană).

Crap fript sau prăjit 250gr

64 lei

Cu sos de usturoi, ardei iute şi mămăliguţă (reţeta bunicii).

Rondele de Sturion 200/180gr

86 lei

Peşte nobil, pescuit legal de prietenul Dan Rusan. Perpelit la jar şi servit cu o garnitură de spanac preparată după reţeta lui Viorel de la Poarta Schei.

Calcan de Marea Neagră la grătar sau prăjit 100/60/70gr

39 lei

cu salată şi sos de lămâie, sos de usturoi şi sos de iaurt cu castraveţi

Creveţi Black Tiger la grătar 180/60/70gr

84 lei

cu salată şi sos de lămâie, sos de usturoi şi sos de iaurt cu castraveţi

Pană de somn la grătar 250gr

65 lei

Bun peşte şi atent ales să n-aibă miros de mal. ÎNCERCAŢI-L!

File de şalău cu sos de capere 200/100gr

72 lei

Românesc, pentru ca avem Dunăre nu Nil. Cu mujdei, cu sos de capere şi cartofi natur.

Somon la grătar cu garnitură de legume proaspete sotate în unt cu sos de ghimbir 200/180gr

86 lei

Adus de peste mări şi ţări

Caracatiță la gratar 200/60/70gr

99 lei

cu salată şi sos de lămâie, sos de usturoi şi sos de iaurt cu castraveţi

Rasol de berbecuţ cu garnitură de piure prăjit 300/200gr

80 lei

Copt îndelung cu mirodenii proaspete şi cu un sos brun, dres din tava în care a zăcut opt ore la foc molcom.

Tocăniţă de viţel cu mămăliguţă pripită 200/100gr

64 lei

Tocăniţă răzăsească din carne de viţel, adaptare fericită a unei reţete culese şi publicată de Radu Anton Roman.

NEW

Fălcuţe de viţel în sos de vin 200/170gr

80 lei

Nu le-am găsit pe la noi decat crude, le-am fiert vreo zece ore şi le-am înnobilat cu un sos creat tot de Amalia. Şi lângă acestea am aşezat un piure prăjit cu ceapă.

Pulpă de raţă confiată 180/200gr

68 lei

Cu garnitură de varză şi ardei iute, bună de te ascunzi ca să o mănânci singur.

Coadă de vită şi fălcuţe de vită la cuptor cu prune şi vişine confiate cu garnitură de piure de ţelină cu trufe negre 350/150gr

80 lei

Reţetă din epoca brâncovenească.

Ficat de raţă îndopată (sau Foie Gras) 200/180gr

112 lei

Pus la foc iute şi servit cu o garnitură de gutui glasate.

Sărmăluţe din carne de porc mistreţ în foi de varză cu garnitură de varză călită şi mămăliguţă 200/150gr

69 lei

Sărmaluţe potrivite cu grijă şi mirodenii, în foaie de varză murată, coapte îndelung la foc mic în cuptor (reteţă originală de la Hanu' Ancutei).

Sarmale din piept de gâscă în foi de vită 200/50gr

74 lei

Delicatesă absolută a bucătăriei interbelice, demnă de a reintra în atenţia dumneavoastră.

Tocăniţă de ciuperci cu gălbiori şi hribi 300/150gr

58 lei

Servită cu garnitură de mămăliguţă pripită. Reţetă muntenească cu ciuperci nobile.

Mâncare de conopidă cu măsline 300gr

56 lei

Reţetă de la mănăstirea Agapia.

Chifteluţe marinate de dovlecei cu garnitură de piure cu busuioc 300/150gr

56 lei

Reţetă de la mănăstirea Agapia.

Creier de viţel 100gr

29 lei

După cum alegeţi, la pergament, în pesmet sau măcelăresc.

Pizdulice 100gr

28 lei

Piesă uitată şi rar găsită pe meniuri, pentru că îndeobste era mâncată de parlagii; frăgezimea acestui muşchi neexersat este cu totul deosebită.

Momiţe 100gr

28 lei

Mare delicatesă în Franţa de-o mănâncă numai bogaţii. Până şi-or da seama şi ai noştri la preţul de numai....

Fuduluii de tăuraş 100gr

28 lei

Mângâiate cu zeamă de lămâie, frecate cu sare şi mirodenii şi fripte apoi la jar.

Măduvioare 100gr

28 lei

Prăjite în mălai sau în pergament pe grătar, după cum vă e poftă.

Pastramă de cureluşă 100gr

32 lei

Altă specialitate măcelărească fragedă, muşchi abdominal minuscule, greu de decupat. Noroc cu Iulian!

Ficat de viţel de lapte în prapur 100gr

30 lei

Opţional cu sos de măduvă de vită scăzut cu vin roşu.

Patricieni 200gr

56 lei

Piesă de rezistenţă a localurilor interbelice, uitată mai apoi, acest amestec nobil de cărnuri şi arome a fost o importantă sursă de desfătare a muşteriilor. Ne facem datoria de a-i readuce în atenţia Dvs. într-o interpretare proprie a reţetei Domnului Bacalbasa.

Cârnăciori Picanţi 180gr

54 lei

Având la bază compoziţia cârnaţilor de Pleşcoi, umanizată mai apoi în carmangeria noastră. (Reţetă originală Zexe)

Cârnaţi Zexe 180gr

54 lei

Reţeta lui Nea Florica, carmangier cu talent (ce l-a avut ucenic netalentat şi pe Matache, de-a rămas doar măcelar)

Pastramă din cotlet de berbecuţ dezosat 200gr

62 lei

Ca n-am mai avut bani de pulpă, care-i tare şi aţoasă.

Muşchiuleţ de berbecuţ 200gr

84 lei

”O bezea de carne”, aromatizată în baituri şi maturată la rece timp de două zile.

Mititei ,,Zexe”(Probabil cei mai buni din ţară) 80gr 1buc

8 lei

Invenţie Românească de la sfârşit de secol XIX, amestec fericit de cărnuri, zemuri şi condimente, ce au stat la odihnă două zile pentru a se împreuna cât mai bine. Incontestabil, una dintre emblemele Bucătăriei noastre.

Muşchi de vită argentinian 200gr

120 lei

Bine fript, aşa şi aşa sau în sânge, cum vă place.

Antricot de vită maturat 350gr

160 lei

Adusă de peste mări şi ţări pentru gustul inconfundabil.

Pulpe de bibilică (de curte) 200gr

62 lei

Aceeaşi bibilică, altă parte anatomică.

Piept de bibilică (de curte) 200gr

68 lei

Din bibilica, crescută liber şi neînghesuită de se ţine carnea pe oase.

Ceafă de Mangaliţă 250gr

84 lei

Carne de porc sănătoasă? Da! Porcul de Mangaliţă,”Uleiul de măsline pe patru picioare”, fără cholesterol, cu un conţinut de Omega 3,6 si 9 superior Somonului Recomadat copiilor, bătrânilor şi persoanelor cu probleme cardiovasculare şi căutat cu insistenţă de cunoscătorii sănătoşi datorită gustului de excepţie. Creşte într-un an cât alţii în trei luni şi dacă îl întâlniţi pe stradă îl recunoaşteţi după părul lânos, lung şi creţ, fapt ce i-a atras porecla de “ OAIE cu ŞORICI”

Cotlet de porc iberic 360gr

120 lei

servit cu fasole verde crocantă porc sănătos crescut cu ghinde

Take Ionescu 125gr

36 lei

Pe vremuri, evenimentele politice marcante erau omagiate în diverse moduri. Un astfel de eveniment se petrece în anul 1908, când Take Ionescu creează Partidul Conservator Democrat, desprinzându-se din Partidul Conservator al lui PP Carp. Pentru a sărbători această iniţiativă, membrii partidului nou înfiinţat comandă laboratoarelor de cofetărie Grand Hotel du Boulevard, prăjitura ce avea să poarte numele de ``Take Ionescu``, iniţiatorul proiectului. Aceasta conţine cremă de fistic, cremă de ciocolată şi blat de migdale şi cacao.

PRĂJITURI ROMÂNEŞTI ISTORICE - RESTITUIRI

Carmen Sylva 130gr

36 lei

Când Regina Elisabeta a României a împlinit 50 de ani (29 decembrie 1893 ), Carol I - altfel mai curând cazon în materie de fineţuri gastronomice - a cerut bucătarilor să pregătească un desert special. Apare astfel prăjitura Carmen Sylva cu ciocolată şi cafea. Noi i-am adăugat alune de pădure, Amaretto şi brâu inspirat din portul românesc.

PRĂJITURI ROMÂNEŞTI ISTORICE - RESTITUIRI

George Enescu 130gr

36 lei

Un desert special creat de către cofetarii Casei Capşa în onoarea marelui compozitor român. Cu aceeaşi bază ca şi Joffre, dar puţin mai îndrăzneaţă prin blatul dens de cacao bine însiropat cu Grand Marnier şi aiciditatea bucăţilor de portocală confiată, prăjitura George Enescu este un desert-răsfăţ pentru iubitorii de ciocolată negră.

PRĂJITURI ROMÂNEŞTI ISTORICE - RESTITUIRI

Le Petit-Antoine 130gr

42 lei

Creat în anul 2008, Le Petit-Antoine a devenit foarte repede best- sellerul lui Stephan Glacier (campion mondial în 2006, Phoenix - Statele Unite). Numit de critici “operă de artă în miniatură”, acest desert îmbină perfect fondantul blatului de cacao, crocantul praline- ului din alune de pădure, lejeritatea mousse-ului de Gianduja şi fineţea glasajului din ciocolată cu lapte.

PRĂJITURI COSMOPOLITE CU MULTĂ CIOCOLATĂ

Foret-Noire 130gr

38 lei

Inventată în Germania secolului al XX-lea de către Josef Keller, prăjitura înregistrată în 2003 de autorităţile germane pentru a-i proteja componenţa conţine la bază ''vişine, frişcă, unt sau o combinaţie între cele două, un blat de cacao îmbibat cu Kirch, toate îmbrăcate în frişcă sau unt şi decorate cu bucaţi de ciocolată''. La noi o găsiţi cum ar spune francezul ''revisité'' şi adaptată gustului românesc: mousse de ciocolată neagră Caraibe 66%, pus în valoare de un coulis de vişine cu alcool, cremă lejeră de vanilie de Madagascar şi blat pufos de cacao însiropat cu vişinată.

PRĂJITURI COSMOPOLITE CU MULTĂ CIOCOLATĂ

Trois Chocolats 125gr

38 lei

Un desert format din trei feluri de mousse de ciocolată : Caraibe 66%, creată dintr-un mix de boabe culese de pe mici plantaţii aflate pe ţărmul Mării Caraibelor, Guanaja 41%, al cărui gust puternic de ciocolată este calmat de notele subtile de lapte şi Ivoire, ciocolată albă nu foarte dulce, cu aromă delicată de vanilie, toate aşezate în straturi orizontale pe un blat pufos de cacao.

PRĂJITURI COSMOPOLITE CU MULTĂ CIOCOLATĂ

Jardin D’Eden 135gr

40 lei

Am creat pentru meniul nostru o variantă personală a Grădinii Edenului, prăjitura concepută la “Maison Vergne”: mousse alb din ciocolată Ivoire, vanilie de Madagascar şi fructe proaspete. Am ales blatul Dacquoise, un blat uşor din bezea şi alune de pădure, specific zonei de sud-est a Franţei.

PRĂJITURI COSMOPOLITE CU MULTĂ CIOCOLATĂ

Exotic 120gr

36 lei

Cremă fină de mango şi fructul pasiunii, inserţie de banană şi mentă, bucăţi crocante de croustillant cu cocos şi blat Dacquoise cu cocos, totul îmbrăcat într-un glasaj răcoritor.

PRĂJITURI COSMOPOLITE MAI PUŢINĂ CIOCOLATĂ, SAU CHIAR DELOC

Cocozette 135gr

36 lei

Blat însiropat cu sirop de vanilie, mousse lejer de cocos şi inserţie de fructe de pădure, ciocolată Valrhona cu căpşune.

PRĂJITURI COSMOPOLITE MAI PUŢINĂ CIOCOLATĂ, SAU CHIAR DELOC

Medovik 125gr

36 lei

Blaturi din miere, cremă de caramel şi smântână. Perfecţiunea într-o prăjitură.

PRĂJITURI COSMOPOLITE MAI PUŢINĂ CIOCOLATĂ, SAU CHIAR DELOC

Prăjitură de Post 120gr

32 lei

Prăjitură cu biscuiţi, vişine, magiun, stafide, nuci coapte şi cacao.

PRĂJITURI COSMOPOLITE MAI PUŢINĂ CIOCOLATĂ, SAU CHIAR DELOC

Sublime 120gr

36 lei

Îndulcită cu stevia şi maltitol, conţine ciocolată, lime, busuioc şi coacăze.

PRĂJITURI COSMOPOLITE MAI PUŢINĂ CIOCOLATĂ, SAU CHIAR DELOC

Sensation Blanche 120gr

36 lei

Blat de tartă fondant din migdale umplut cu pralină de alune de pădure şi cremă delicată din ciocolată albă Ivoire şi vanilie de Madagascar.

TARTE

Citron 130gr

36 lei

Blat dulce fondant umplut cu un compotée de mango, cremă fină de lămâie combinată îndrăzneţ cu ghimbir proaspăt.

TARTE

Tartă vișine/dovleac - (în fucţie de sezon) 200gr

28 lei

Fructele ar mai avea oare, tot atâta farmec, dacă nu ar ele ingredientul special, care în combinaţie cu cel simplu aluat fraget, se transformă în deserturi delicioase şi pline de amintiri? Aşa e şi tarta cu vişine/ dovleac.

PRĂJITURI DE CASĂ

Tartă de mere cu înghețată 200/70gr

33 lei

Nici prea dulce, nici prea acrişoară, numai bună de savurat lângă cupa de îngheţată cu vanilie. Merele şi scorţisoară sunt în armonie perfectă cu un aluat fraget şi sfărâmicios.

PRĂJITURI DE CASĂ

Cheesecake 160gr

30 lei

Textură extra cremoasă şi densă de cremă de brânză şi blatul crocant de biscuiţi sunt într-o combinaţie irezistibilă.

PRĂJITURI DE CASĂ

Tort de ciocolată 170gr

29 lei

Desertul ideal pentru cei care iubesc gustul de ciocolată intensă, alunele de pădure îmbinate perfect cu stafidele aromatizate în alcool şi coajă de portocală.

PRĂJITURI DE CASĂ

Tort înghețat cu lămâie 160gr

30 lei

Cu gust intens de lămâie.

PRĂJITURI DE CASĂ

Înghțată cupă 70gr

10 lei

Îngheţata noastră este lucrată manual, cu vanilie (nu esenţă!), ciocolată, fructe (nu pastă) şi piureuri fără zahăr adăugat. Sortimente: ciocolată şi brownie, vanilie de Madagascar, colivă, fistic iranian, cafea, pralină, arahide, orez cu lapte, eugenie, căpşuni, lămâie şi lime, mango şi fructul pasiunii, cocos copt, banană, vişine, cireşe amare şi multe altele, în funcţie de sezon şi inspiraţie.

Băutură

Afinată alc 25%

24 lei

Vișinată alc 28%

24 lei

Țuică alc 38%

24 lei

Caisată alc 30%

26 lei

Palincă tradițională Oșenească pere sau prun alc 50%

32 lei

Palincă bătrană de prune/caise/gutui alc 50%

38 lei

Palincă de pere piperate alc 50%

39 lei

Chivas Regal 12 YO alc 40%

32 lei

Glenfiddich 12 YO alc 40%

38 lei

Johnnie Walker Blue Label alc 40%

125 lei

Jack Daniels single barell alc 45%

38 lei

Lagavulin 16 YO Alc 40%

65 lei

Martini alb/roșu alc 15%

25 lei

Campari alc 25%

25 lei

Bailey’s alc 17%

25 lei

Rusky Standard Alc 40%

22 lei

Beluga Noble alc 40%

35 lei

Belvedere Vodka Alc 40%

38 lei

Angostura alc 40%

25 lei

Zacapa 23 YO alc 40%

60 lei

Amaretto alc 28%

28 lei

Jagermeister alc 35%

28 lei

Fernet Branca alc 42%

28 lei

Amaro Averna alc 40%

28 lei

Brâncoveanu XO alc 40%

30 lei

Courvoisier VSOP alc 40%

35 lei

Hennessy XO alc 40%

115 lei

Jidvei Vinars alc 42%

28 lei

Ursus 330ml

16 lei

Clausthaler (fara alcool) 330ml

20 lei

Zaganu – Bere artizanala blonda 500ml

26 lei

Warsteiner - bere blonda 500ml

24 lei

Warsteiner – bere bruna 330ml

22 lei

Zaganu – draft 400ml

28 lei

Aperol Spritz 330ml

40 lei

Campari orange 330ml

40 lei

Gin tonic 300ml

40 lei

Hugo 300ml

40 lei

Pina Colada 300ml

40 lei

Mojito non alcoolic 300ml

38 lei

Green apple non alcoolic 350ml

38 lei

Cuba libre 350ml

40 lei

Fresh portocale 330ml

30 lei

Fresh grapefruit 330ml

30 lei

Limonada 330ml

28 lei

Sucuri naturale de fructe 250ml

24 lei

Suc de mere BIO 330ml

24 lei

Pepsi, Mirinda, Evervess 250ml

18 lei

Limonada cu fructul pasiunii 400ml

32 lei

Lipton Ice tea 250ml

18 lei

Limonada cu capsuni 400ml

34 lei

Plata 500ml

12 lei

Carbogazoasa 500ml

12lei

Carbogazoasa 750ml

18 lei

Plata 750ml

18 lei

Espresso scurt sau lung 60/120ml

14 lei

Cappucino 300ml

18 lei

Latte 330ml

18 lei

Nessfrappe 330ml

25 lei

Nessfrappe cu inghetata 330ml

32lei

Cafea turceasca (la ibric) 60/120ml

16 lei

Ceai (infuzie de plante sau fructe) 200ml

16 lei

Vin

Fetească Regală - Crama Liliac - Transilvania

sec 13% 140 lei

Fetească

Fetească Albă - Terra Romana - Crama SERVE - Muntenia

sec 13% 150 lei

Fetească

Fetească Regală - Sole - Cramele Recaş - Banat

sec 13,5% 190 lei

Fetească

Caii de la Letea Vol II - Crama Sarica Niculiţel - Dobrogea

sec 12.5% 160 lei

Sauvignon Blanc

Liliac - Crama Liliac - Transilvania

sec 13% 170 lei

Sauvignon Blanc

Muga - Cramele Negrini - Oltenia

sec 13% 170 lei

Sauvignon Blanc

Chateau Valvis - Domeniile Sâmbureşti - Oltenia

sec 13.5% 270 lei

Sauvignon Blanc

Primordial Organic - Domeniul Bogdan - Dobrogea-BIO

sec 13% 200 lei

Sauvignon Blanc

Sole - Cramele Recaş - Banat

sec 13.5% 190 lei

Chardonnay

Primordial Organic - Domeniul Bogdan - Dobrogea-BIO

sec 14.4% 200 lei

Chardonnay

Princeps Reserva - Crama Sarica Niculiţel - Dobrogea

sec 13% 200 lei

Chardonnay

Chateau Valvis - Domeniile Sâmbureşti - Oltenia

sec 14% 240 lei

Chardonnay

Caii de la Letea Vol.II - Sarica Niculiţel - Dobrogea

sec 13% 160 lei

Aligote

Naiv - Casa Cotnari - Moldova

sec 13% 150 lei

Tămâioasă Românească

Naiv - Casa Cotnari - Moldova

sec 13.5% 160 lei

Grasă de Cotnari

Nativus - Domeniile Avereşti - Moldova

sec 12.7% 170 lei

Zghihară

Crama Negrini - Oltenia

sec 13% 150 lei

Crâmpoşie Selecţionată

Nocturne - Crama Purcari - Moldova

sec 12% 150 lei

Pinot Grigio

Ice Wine - Crama Liliac - Transilvania 375ml

dulce 11,5% 190 lei

Muscat Ottonel

Negrini Hex - Crama Negrini - Oltenia

sec 13.5% 160 lei

Sauvignon Blanc & Fetească Regală

Cuvée X - Cramele Lacerta - Muntenia

sec 14.2% 200 lei

Sauvignon Blanc & Fetească Albă & Chardonnay & Riesling de Rhin

Amaury Cuvée - Cramele SERVE - Muntenia

sec 13.5% 230 lei

Sauvignon Blanc & Chardonnay & Riesling de Rhin

Solo Quinta - Cramele Recaş - Banat

sec 13% 240 lei

Chardonnay & Muscat Ottonel & Fetească Regală & Sauvignon Blanc & Cabernet Sauvignon

Imperfect - Crama Rasova - Dobrogea

sec 13.5% 200 lei

Fetească Albă & Fetească Regală

Milenium Terra Romana - Cramele SERVE - Muntenia 375 ml

sec 13% 85 lei

Sauvignon Blanc & Riesling Italian & Riesling de Rhin & Tămâioasă Românească

Terra Romana - Crama SERVE - Muntenia

sec 13% 160 lei

Merlot & Fetească Neagră & Cabernet Sauvignon

Caii de la Letea Vol. II - Crama Sarica Niculiţel - Dobrogea

sec 11.5% 160 lei

Fetească Neagră & Pinot Noir & Syrah

Imperfect - Crama Rasova - Dobrogea

sec 13% 200 lei

Sirah

Sole - Cramele Recaş - Banat

sec 11.5% 190 lei

Fetească Neagră & Pinot Noir

Muga - Cramele Negrini - Oltenia

sec 13% 170 lei

Merlot

Sapiens - Crama Purcari - Moldova

sec 13.5% 170 lei

Cabernet Sauvignon & Saperavi

Solo Quinta Rose - Cramele Recaş - Banat

sec13.5% 230 lei

Pinot Noir & Cabernet & Cabernet Franc & Cadarca & Gewurztraminer

Cuvee Sissi - Cramele SERVE - Muntenia 375 ml

sec 13% 85 lei

Pinot Noir

Naiv - Casa Cotnari - Moldova

sec 14% 160 lei

Feteasca Neagra

Primordial Organic - Domeniul Bogdan - Dobrogea - BIO

sec 15.3% 240 lei

Feteasca Neagra

Epiphanie - Domeniile Sarica Niculiţel - Dobrogea

sec 14.9% 280 lei

Feteasca Neagra

Imperfect - Crama Rasova - Dobrogea

sec 15.5% 340 lei

Feteasca Neagra

Muga - Cramele Negrini - Oltenia

sec 13.5% 190 lei

Merlot

Private Selection - Domeniile Liliac - Transilvania

sec 14.5% 280 lei

Merlot

Prince Matei - Domeniile Prince Matei - Muntenia

sec 14.5% 280 lei

Merlot

Selene - Cramele Recaş - Banat

sec 14% 220 lei

Cabernet Sauvignon

Cuvee Alexandru - Cramele SERVE - Muntenia

sec 14.5% 290 lei

Cabernet Sauvignon

Soare - Crama Vinarte - Muntenia

sec 13% 340 lei

Cabernet Sauvignon

Chateau Valvis - Domeniile Sâmbureşti - Oltenia

sec 14% 270 lei

Cabernet Sauvignon

Negru de Drăgăşani - Crama Avincis - Oltenia

sec 14.5% 240 lei

Shiraz - Crama Lacerta - Muntenia

sec 14.5% 230 lei

Prince Stirbey - Crama Agricola Stirbey - Oltenia

sec 13% 260 lei

Novac

Pinot Noir Private Selection - Crama Liliac - Transilvania

sec 14.5% 310 lei

Sapiens - Crama Purcari - Moldova

sec 13.5% 170 lei

Rară Neagră

Nedeea - Crama Vinarte - Muntenia

sec14% 150 lei

Fetească Neagră & Negru de Drăgăşani & Novac

Cuvée Uberland - Crama Recaş - Banat

sec14% 310 lei

Cabernet Sauvignon & Merlot & Fetească Neagră & Negru de Drăgăşani

Cuvée IX - Crama Lacerta - Muntenia

sec 14.4% 300 lei

Cabernet Sauvignon & Merlot & Fetească Neagră & Shiraz

Cuvée Charlote - Crama SERVE - Muntenia

sec14.5% 340 lei

Cabernet Sauvignon & Merlot & Fetească Neagră

Prince Matei 2017 - Domeniile Prince Matei - Muntenia

sec 14.5% 360 lei

Merlor & Cabernet Sauvignon & Fetească Neagră

Flamboyant - Crama Davino - Muntenia

sec 14.5% 440 lei

Cabernet Sauvignon & Merlot & Fetească Neagră

Vast Alb - Crama Davino - Dealu Mare

sec 13% 38 lei

Asamblaj din Sauvignon Blanc, Fetească albă şi Riesling Italian Un vin intens şi proaspăt, cu un gust remarcabil.

Aligote - Crama Sarica Niculiţel - Dobrogea

sec 12.5% 38 lei

Vin alb cu aromă discretă florală, gust placut, corpolenţă medie susţinut de o bună aciditate.

Rose - Crama Sarica Niculiţel - Dobrogea

sec 12.5% 38 lei

Asamblaj din Merlot şi Syrah. Vin rose cu aromă elegantă de fructe roşii de pădure. Gust proaspăt, vioi, intens fructat cu o foarte bună aciditate.

Rose - Domeniul Bogdan - Dobrogea-BIO

sec 12.5% 38 lei

Asamblaj din Pinot Noir şi Merlot. Gust proaspăt şi intens.

Merlot - Domeniul Bogdan - Dobrogea-BIO

sec 14.5% 38 lei

Vin roşu, rubiniu cu aromă fructată de cireşe negre şi coacăze, cu note de catifea şi ciocolată. Gust plin, cu tanini bine integraţi, echilibrat, urmat de un post gust remarcabil.

Pelinuri de Urlați (5 minute de plăcere) alc 12%

35 lei

Folosit inițial ca medicament, datorită proprietăților terapeutice ale plantei cu același nume, vinul pelinul a intrat la sufletul românului în ultima sută de ani datorită gustului inconfundabil.
Domeniile Urlați (tot Dealu Mare, n-ai ce face!) cu talentul prietenului Adrian și devotamentul și priceperea fiului Gabi, ce gospodărește crama de câțiva ani încoace, au reușit sa readucă în atenția românului iubitor de vin un produs uitat, PELINUL.
Listat și promovat în Zahanalele ZEXE încă din anul 2009, pelinul este din ce în ce mai solicitat de către mulți din mușterii noștri.
Vi-l propunem în trei variante: alb, rose și roșu!

ZZ Pelin Alb - Domeniile Urlaţi - Frizante - Muntenia

demisec 12.5% 120 lei

ZZ Pelin Rose - Domeniile Urlaţi - Frizante - Muntenia

demisec 12.5% 120 lei

Fetească Neagră Rose - Casa Cotnari - Moldova

brut 12% 140 lei

Frâncuşa Alb - Casa Cotnari - Moldova

brut 12% 140 lei

Franța - Louis Latour Chablis ``La Chanfleur``

350 lei

Franța - Pascal Jolivet Pouilly Fume

350 lei

Franța - Sancerre 'Les Belles Vignes', Fournier

270 lei

Italia - Feudi di San Gregorio Greco di Tufo

190 lei

Italia - Bulgarini 010 Lugana DOC

250 lei

Italia - Ca'dei Frati Lugana

220 lei

Italia - La Scolca Gavi Cortese

210 lei

Italia - Jermann Pinot Grigio

310 lei

Franța - Château Minuty M de Minuty Côtes de Provence

240 lei

Franța - Château Puech-Haut Argali Provence

220 lei

Italia - Banfi Brunello di Montalcino

460 lei

Italia - Feudi di San Gregorio Primitivo di Manduria

180 lei

Italia - Papale Livea Oro Primitivo

280 lei

Moet & Chandon Brut Imperial

480 lei

Villa Sandi Millesimato Brut Prosecco Rosé Rosé Villa

190 lei

Sandi Millesimato Brut Prosecco Superiore

220 lei

Crémant de Limoux Prima Perla, Paul Mas

180 lei