Adcentric
Roteste ecranul
Roteste ecranul

News

ZEXE EVENIMENTE

02.10.2015

V-am pregatit o OFERTA SPECIALA pentru evenimentele anului 2016! Vizualizati oferta!

Zexe, singura zahana din Bucuresti

08.09.2015

La intersectia strazii Icoanei cu Leonida si strada Domnita Ruxandra veti…

Pe scurt

07.09.2015

Unul dintre cele mai bune restaurante pescaresti din Bucuresti In casa…

Restaurant Zexe

01.09.2015

Restaurantul Zexe sau “Festinul de la intretaierea drumurilor” dupa cum ne…

Zexe Zahana

31.03.2015

Dragi Musterii ! Va pregatim pentru masa de Paste bucate alese!…

ZEXE / FOODSTORY

18.03.2015

Cafeaua de dimineata e mai buna alaturi de un biscuite aromat….

02.10.2015

ZEXE EVENIMENTE

V-am pregatit o OFERTA SPECIALA pentru evenimentele anului 2016! Vizualizati oferta!

01.09.2015

Restaurant Zexe

Restaurantul Zexe sau “Festinul de la intretaierea drumurilor” dupa cum ne place sa ne mai spunem, avem ca motto: “Omul sfinteste localul” deoarece ne dorim ca fiecare client ce ne calca pragul sa simta atmosfera autentica a unei “carciume” romanesti in care sa fie acceptat raportul traditional de client-carciumar, adica musafir-amfitrion.

Din dorinta noastra de a va simti ca acasa, am creat o atmosfera oldies boiereasca, calduroasa, primitoare si relaxata. Pentru o imagine de ansamblu a restaurantului nostru puteti accesa adresa noastra web unde aveti o galerie foto.

Cu o experienta de 14 ani si avantajul traditionalei bucatarii romanesti va oferim un meniu bogat si variat din care aveti posibilitatea sa alegeti antreuri reci sau calde, ciorbe si supe, mancaruri gatite la cuptor, gratar la jar si delicioasele deserturi dintre care nu lipsesc mult vestitii papanasi. In ceea ce priveste meniul cu preparate din peste va surprindem cu captura zilei despre care trebuie sa intrebati personalul restaurantului.

Daca aruncati o privire mai atenta asupra meniului veti putea observa ca la Restaurant Zexe toata mancarea este preparata de bucatarii nostri priceputi in arta culinara astfel incat avem pretentia de a va oferi o mancare sanatoasa si gustoasa.

Pentru ca ne dorim sa va fim alaturi si la zile mari, va oferim posibilitatea sa petreceti cu noi evenimentele importante din viata dumneavoastra: nunti, botezuri, aniversari, petreceri cu prietenii. Spatiul Zexe Evenimente este amenajat pe malul lacului Tei, intr-o atmosfera clasica, eleganta si cu un cadru natural superb.

Restaurant Zexe este localizat in sectorul 2 al Capitalei, pe strada Icoanei, numarul 80, iar Zexe Evenimente este amplasat pe strada Oltetului, numarul 30, sector 2, in incinta Complexului Cultural Sportiv Studentesc Tei (malul lacului Tei).

zexe-icoanei-25

08.09.2015

Zexe, singura zahana din Bucuresti

La intersectia strazii Icoanei cu Leonida si strada Domnita Ruxandra veti gasi restaurantul Zexe, singura zahana din Bucuresti.

Imaginati-va o casa veche, dichisita, in care, in clipa in care pasiti inauntru, veti avea sentimentul ca intrati cu un picior in trecut, intr-un salon victorian, foarte elegant, unde voi sunteti personajul principal.

Zexe sta in locului fostului restaurant Garibaldi, unde patronul italian adusese tot felul de lucruri scumpe – de la vitraliile Versace la draperii aduse pe vapor de prin saloanele fine ale Parisului.

Lucrurile s-au pastrat si in prezent, in zahanaua Zexe (care s-a mutat in zona Pietei Gemeni in 2008), si poate si datorita lor am avut sentimentul ca suntem intr-un film. Am cinat intr-un restaurant ce avea pe pereti un tapet, dupa cum spuneam, in stil victorian, cu mov si cu flori desenate pe el, dar si tablouri elegante, cu tot felul de peisaje pictate.

Mesele erau elegante, cu fata de masa alba si aveau pe ele o vaza cu flori. Chelenerii imbracati la patru ace completau acest tablou luxos si ne dadeau senzatia ca suntem intr-un restaurant de patru stele.

Din ce am citit, zahanaua, acum 100 de ani, era o carciuma de pe langa abatoare, unde gaseai anumite mancaruri specifice – oasele de maduva, pizdulicea de vacuta sau purcica, fuduliile erau delicatese ale boierilor gurmanzi.

“Carnea macra e pentru tarani, cea grasa e pentru boieri”, asa se spunea pe timpuri.

Bine, aici e paradoxul, si anume ca nu ne imaginam ca o zahana arata asa fancy precum Zexe, insa, cel putin gasim aceeasi mancare ca atunci, adaptata la vremurile de acum.

Atmosfera si servirea

Desi restaurantul pare unul foarte select, atmosfera este una relaxata – am vazut oameni veseli, din toate categoriile de varsta, care se bucurau de mancare si ambianta. La un moment dat, pe scena a pasit o artista care a cantat romante, cum ar fi “Hai vino iar in gara noastra mica”.

Nu stim de ce, dar ni s-a parut absolut normal sa avem parte de un asa fundal sonor…doar v-am spus ca ne-am simtit ca intr-un film.

Sursa foto

Chelnerii au fost prompti, zambitori si discreti. Ne-au oferit toate informatiile de care aveam nevoie, asa ca nu avem ce sa comentam la acest capitol. Trebuie sa mentionam aici si faptul ca mancarea (in functie de felul ales) este adusa in recipiente speciale, ce par din argint. Tacamurile si farfuriile sunt de asemenea foarte elegante.

 

Mancarea

Asa cum va povesteam, la Zexe veti gasi mancaruri de demult, considerate fineturi, care nu se mai gasesc in cartile de bucate actuale. Majoritatea bucatelor au specific macelaresc, dupa retete boieresti, de la inceputul secolului XX – ciorba de burta (16 lei), supa clara de coada de bou (22 lei), mizilicuri, jumari boieresti, melci a la Sadoveanu, varza tiganeasca, tocanita de vitel, mititei zexe sau specialitati de berbecut.

Restaurant Zexe Restaurant Zexe

Veti mai gasi si salata de Boeuf, zacusca de casa, racitura de curcan cu ou de prepelita, icre de stiuca sau fasole facaluit. Carnurile sunt la gramaj, iar suta de grame e in jur de 12-15 lei, iar restul preparatelor sunt intre 20 si 60 de lei. Va invitam sa consultati meniul exact si preturile aici.

Fresh-urile si limonada sunt 15 lei, sucurile 8, berea 8 lei (la 330 ml), iar carafa de vin 9 lei. O masa decenta in doi o sa va duca intre 100 si 150 lei, deci, avand in vedere preparatele alese, putem spune ca este chiar decent.

Ce ne-am comandat

Restaurant Zexe Restaurant Zexe

Noi ne-am comandat asa: Ciorba de ied (cu smantana si tarhon, dupa o reteta ardeleneasca uitata), 22 de lei, Creier de vitel in pesmet cu legume (100 de grame, 12 lei) si cartofi prajiti (in untura de rata, dupa reteta originala) 9 lei siTuslama regala din muchie si mura (fiertura de-o noapte cu mujdei si iaurt, servita fierbinte, tuslamaua regala a fost la epoca mancare de baza in mai toate carciumile Bucurestene), 24 lei.

Restaurant Zexe Restaurant Zexe

Tot ce am comandat a fost delicios si ne-a incantat papilele gustative. In mod sigur vom mai reveni si pentru a incerca celelalte specialitati.

Desertul

Aici am lasat o rubrica speciala, pentru ca merita. In meniul din restaurant, nu sunt trecute dulciurile – iar asta pentru ca la final, daca doresti desert, chelnerii iti vor aduce o tava plina de prajituri sofisticate, pe care o sa ti le doresti pe toate.

Noi ne-am luat o singura prajitura – Prajitura Barbatului – cu un strop de coniac, care ni s-a topit in gura. Foarte, foarte buna. Pe care am dat 25 de lei.

Dupa ce am plecat de la restaurant, si am ajuns la un calculator, am aflat si de ce a fost atat de scump – prajiturile sunt facute de Ana Consulea, o tanara care a studiat in Franta intorcandu-se in Romania  cu diploma de “CAP de Patisserie”, o titulatura ravnita de catre patiserii specialisti.

Restaurant Zexe Restaurant Zexe

Note

Pe spatele meniului din restaurant, veti gasi un articol de-ale lui Andrei Plesu despre Zexe – el spune, in cuvinte pretioase, cum Zexe este un restaurant de la care strainii vor pleca fascinati si vor ramane cu un gust exotic referitor la Romania, in contrast cu viata reala de aici.

Trebuie sa-i dam dreptate – orice strain ar trebui sa treaca pragul acestei zahanale contemporane si sa cunoasca din bucatele boieresti, in egala masura cu orice roman care vrea sa incerce aceste feluri de mancare. Si apropo de mancare, se va observa si cum dominatia turca ne-a influentat bucataria.

 

Concluzie

Va recomandam cu mare drag sa treceti pragul acestui restaurant. Va fi o experienta unica, veti manca bine si daca aveti starea potrivita, poate o sa va simtiti si voi ca intr-un film. Intr-un film bun.

07.09.2015

Pe scurt

Unul dintre cele mai bune restaurante pescaresti din Bucuresti

In casa de pe Alecu Russo, aproape de intersectia cu Icoanei si cu Dacia, au fost mai multe restaurante de-a lungul timpului. Primul cred ca a fost Maron, de succes in vremurile acelea. Apoi am vazut acolo o Trattoria Verdi si Bistro Gaudi, fara o viata lunga acestea. Poate or mai fi fost si altele.

Cei de la Zexe au preluat localul in ianuarie 2015 si au reusit sa-l deschida in mai, dupa lucrari de renovare destul de consistente. Casa e fara etaj si e cam ciudat alcatuita, acum nu iti mai dai seama unde era casa pe vremuri, unde curtea – daca o fi avut asa ceva, ce a fost preluat si cat s-a construit in timp. Oricum, din punct de vedere arhitectural si al amenajarii nu e ceva deosebit. E luminos, atmosfera deschisa, te duce cu gandul putin la vacanta, insa nu prea mult.

Dupa cum ii spune chiar numele, familia Consulea a facut aici “filiala” pescareasca a luiZexe, sperand sa poata replica strategia cu care a castigat dincolo. Se straduiesc mult sa gaseasca cele mai bune produse, incearca tot felul de combinatii si de retete originale, testeaza, o iau de la capat, citesc de prin carti si asculta de la altii, adica ceea ce ar trebui sa faca oricine ia in serios mancarea intr-un restaurant. Am mancat si am baut mult si bine in Cherhanaua Zexe, toate au fost gustoase si o parte dintre ele inedite, asa ca le-am dat nota maxima la mancare, ca sa-i incurajam sa faca mancare si mai buna.

Preturile sunt maricele, ca si la celalalt Zexe, insa in piata, tinand seama de ce am mancat acolo si gasim rar in alta parte.

Sper sa aiba succes, intotdeauna am dorit asta celor care iau lucrurile in serios si se straduiesc in fiecare zi si in fiecare ceas sa le faca bine. (GB – iunie 2015)

18.03.2015

ZEXE / FOODSTORY

Cafeaua de dimineata e mai buna alaturi de un biscuite aromat. Patiserul Ana Consulea ne-a dat o reteta foarte simpla, de incercat in weekend si de savurat apoi in fiecare zi.

Biscuiti cu vanilie pentru cafea: incearca reteta Anei Consulea, pastry chef

 

Citeste pe Foodstory: http://www.foodstory.ro/…/biscuiti-cu-vanilie-pentru-cafea-…

31.03.2015

Zexe Zahana

Dragi Musterii !
Va pregatim pentru masa de Paste bucate alese!
Va rugam sa faceti comenzi pana miercuri 08.04.2015.
Produsele pot fi luate de la Zahanaua Zexe in zilele de vineri si sambata ( 10,11.04.2015 ) dupa ora 10.
Va asteptam cu drag !!!