Top

Date contact

Adresa:

Str. Icoanei nr 80, Sector 2, Bucuresti

Whatshapp:

Telefon:

Program:

luni – duminica

12.00 – 00.00

ECHIPA

MENIU

  • Afumături

    15 lei

    Șunci, costițe hițuite, antricoate fierte sau uscate, slănină fiartă în moare, cârnați picanți și multe altele, preparate dupa rețete clasice cu ingrediente 100% naturale, realizate în carmangeria proprie sub marca “Povestea Porcului”.

    100gr
  • Piept de rata afumat

    25 lei

    Maturat in sare cale de doua saptamani si lasat la fum pana rezulta ce urmeaza…

    100gr
  • Terina de rata cu dulceata de arpagic

    26 lei

    Dupa o reteta imprumutata de la profesorii din Franta .Cuprinde ficat de rata indopata,vin de Porto, mirodenii si este insotita de o dulceata de arpagic.

    100gr
  • Foie gras entier cu dulceata iute de portocala si jeleu de tamaioasa

    54 lei

    Am gasit reteta in cartea Dnei Ecaterina Colonel Steriade, publicata in anul 1871, ne-a placut si o reintroducem in circuitul gastronomic Romanesc.

    100gr
  • Biftec tartar

    47 lei

    Amestec barbar de carne cruda, tocata la satar, cu mirodenii.

    100/50gr
  • Racitura de curcan cu ou de prepelita

    20 lei

    Fiarta indelung si spumata des pentru a ramane clara si imbietoare.

    130gr
  • Salata Boeuf

    22 lei

    Mancare strict romaneasca, (dar cum sa-i spui “Salata de Bou” ) avand la baza o salata nemteasca amestecata inspirat cu “mayonnaise”-a frantuzeasca.

    200gr
  • Icre de Stiuca

    26 lei

    Preparate simplu dupa reteta originala a familiei Mantu din Galati

    80gr
  • Zacusca de Sturion

    28 lei

    Cu castraveti, arpagic si peste mai degraba bulgaresc, ca al nostru inca nu s-a copt!

    180gr
  • Batog de peste cu sos de hrean

    26 lei

    Adesea intalnit pe mesele morosenilor, intre doua carafe de palinca.

    80/170gr
  • Zacusca de casa (usor picanta)

    18 lei

    Vinete coapte pe tabla, ardei kapia si gogosar, ceapa din belsug, mirodenii si condimente tocate, fierte laolalta si scazute apoi la foc mic in cuptor. (Reteta proprie)

    200gr
  • Zacusca Boiereasca cu Hribi

    22 lei

    La fel ca prima, dar inobilata de ciuperca la mare moda acum, sub porecla de Funghi Porcini, de nu mai stie omu’ ce baga in gura cand intra in pitarie.

    180gr
  • Fasole facaluita

    15 lei

    Pusa la muiat decuseara, fiarta in apa ce se schimba de 3 ori, dreasa cu zeama de usturoi, sare si ornata cu solzisori de ceapa, trasa in putin ulei cu boia dulce.

    200/30gr
  • Tuslama regala din muchie si mura

    32 lei

    Fiertura de-o noapte dreasa cu mujdei si iaurt, servita Fierbinte. Tuslamaua regala a fost la epoca mancare de baza in mai toate carciumile Bucurestene. O repunem pe lista. (Aici, varianta originala)

    300gr
  • Chiftelute Zexe

    24 lei

    Mult marar, carne mustoasa, ceapa, usturoi, miez de paine in lapte, o compozitie menita sa redea chiftelei prestigiul de altadata. (Reteta proprie)

    250gr
  • Falcute de porc la garnita

    30 lei

    O alta delicatesa uitata, pe care vrem s-o restituim spre delectare.

    150gr
  • Maduva in osul ei

    26 lei

    Specialitate macelaresaca servita cu sare grunjoasa si pasta de usturoi.

    700/40gr
  • Jumari boieresti

    26 lei

    Pentru ca, spre deosebire de tarani, boierii isi permiteau sa le faca din garf.

    250gr
  • Limba si creier de miel cu sos de coriandru

    36 lei

    Greu de procesat pt ca ne-au plecat pana si mieii intr-o transfumanta nefericita

    80/80/30gr
  • Pipote de rata confiate

    32 lei

    Se taie rata, se scoate ranza si se fierbe in grasimea adunata, parfumata cu ceva mirodenii, la foc mic, cale de cateva ceasuri.

    120gr
  • Jumari de somn

    28 lei

    Parfumate cu usturoi si prajite la foc iute ca sa mai cereti o portie !

    200 gr
  • Chiftelute de scoici cu sos de marar

    35 lei

    O intreaga filozofie.

    180gr/60gr
  • Ciorba de burta (schembea)

    20 lei

    Adusa de turci si adaptata la placerea romanului prin adaosurile creatoare de smantana si galbenus, zarzavat si otet, ciorba de burta ce a trezit din mahmureala generatii de-a randul, este acum piesa de rezistenta in patrimoniul culinar national.

    400gr
  • Ciorba de ied

    26 lei

    Cu smantana si tarhon, dupa o reteta ardeleneasca uitata.

    70/300gr
  • Ciorba de perisoare

    18 lei

    Din carne tocata fin si fiarta scurt in bors de tarate.

    100/300gr
  • Ciorba de potroace (din pui de curte)

    20 lei

    Se ia un pui de tara, se fierbe cu zarzavaturi, se acreste la limita suportabilului rezultand astfel o zeama ce scoate bautura din cheflii si untul din bucatari.

    100/300gr
  • Supa clara din coada de bou

    24 lei

    Adusa de nobilii maghiari din Imperiu si impamantenita pe intreg teritoriul Transilvaniei. Greu de gasit pe listele restaurantelor, datorita procesului de fabricatie extrem de complex.

    80/250gr
  • Bors bucovinean cu ciuperci

    18 lei

    Pentru ca mai sunt si musterii fara dezlegare la carne, ce nu vrem sa plece nemancati!

    80/300gr
  • Saramura de crap

    48 lei

    Cu mamaliguta si ardei iute (reteta dobrogeana)

    250gr
  • Crap fript (prajit )

    46 lei

    Cu sos de usturoi, ardei iute si mamaliguta (reteta bunicii )

    250gr
  • Rondele de Sturion

    68 lei

    Peste nobil, pescuit legal de prietenul Dan Rusan. Perpelit la jar si servit cu o garnitura de spanac preparata dupa reteta lui Viorel de la Poarta Schei.

    200/180gr
  • Pana de somn la gratar

    42 lei

    Bun peste si atent ales sa n-aiba miros de mal.

    250gr
  • File de salau cu sos de capere

    54 lei

    Romanesc, pentru ca avem Dunare nu Nil. Cu mujdei, cu sos de capere.

    200/100gr
  • Rasol de berbecut cu garnitura de piure prajit

    52 lei

    Copt indelung cu mirodenii proaspete si cu sos brun, dres din tava in care a zacut opt ore la foc molcom.

    300/200gr
  • Tocanita de vitel

    38 lei

    Tocanita razaseasca din carne de vitel ,adaptare fericita a unei retete culese si publicata de Radu Anton Roman.

    200/100gr
  • Falcute de vitel in sos de vin

    54 lei

    Nu le-am gasit pe la noi decat crude, le-am fiert vreo zece ore si le-am innobilat cu un sos creat tot de Amalia. Si langa acestea am asezat un piure prajit cu ceapa.

    200/170gr
  • Pulpa de rata confiata

    42 lei

    Cu garnitura de varza si ardei iute, buna de te ascunzi ca sa o mananci singur.

    180/200gr
  • Ficat de rata indopata (sau Foie Gras)

    65 lei

    Pus la foc iute si servit cu o garnitura de gutui glasate.

    200/180gr
  • Sarmalute din carne de porc mistret in foi de varza

    44 lei

    Sarmalute potrivite cu grija si mirodenii, in foaie de varza murata, coapte indelung la foc mic in cuptor. (reteta originala de la Hanu’Ancutei)

    200/150gr
  • Sarmale din piept de gasca in foi de vita

    48 lei

    Delicatesa absoluta a bucatariei interbelice, demna de a reintra in atentia dumneavoastra.

    200/50gr
  • Ceafa de Mangalita cu iahnie de fasole

    52 lei

    Mancare dietetica, ca porcul asta n-are colesterol si nici fasolea n-are zahar

    120/300gr
  • Creier de vitel

    15 lei

    Dupa cum alegeti, la pergament, in pesmet sau macelaresc.

    100gr
  • Fuduluii de tauras

    14 lei

    Mangaiate cu zeama de lamaie, frecate cu sare si mirodenii si fripte apoi la jar.

    100gr
  • Pizdulice

    18 lei

    Piesa uitata si rar gasita pe meniuri, pentru ca indeobste era mancata de parlagii; fragezimea acestui muschi neexersat este cu totul deosebita.

    100gr
  • Maduvioare

    18 lei

    Prajite in malai sau in pergament pe gratar, dupa cum va e pofta.

    100gr
  • Momite

    18 lei

    Mare delicatesa in Franta de-o mananca numai bogatii. Pana si-or da seama si ai nostri la pretul de numai….

    100gr
  • Pastrama de curelusa

    16 lei

    Alta specialitate macelareasca frageda, muschi abdominal minuscul, greu de decupat. Noroc cu Iulian.

    100gr
  • Patricieni

    15 lei

    Piesa de rezistenta a localurilor interbelice, uitata mai apoi, acest amestec nobil de carnuri si arome a fost o importanta sursa de desfatare a musteriilor. Ne facem datoria de a-i readuce in atentia Dvs. intr-o interpretare proprie a retetei Domnului Ba

    100gr
  • Carnaciori Picanti

    18 lei

    Avand la baza compozitia carnatilor de Plescoi, umanizata mai apoi in carmangeria noastra. ( Reteta originala Zexe)

    100gr
  • Carnati Zexe

    19 lei

    Reteta lui Nea Florica, carmangier cu talent (ce l-a avut ucenic netalentat si pe Matache, de-a ramas doar macelar)

    100gr
  • Muschi de vita argentinian

    30 lei

    Bine fript, asa si asa sau in sange, cum va place.

    100gr
  • Pastrama din cotlet de berbecut dezosat

    22 lei

    Ca n-am mai avut bani de pulpa, care-i tare si atoasa.

    100gr
  • Muschiulet de berbecut

    28 lei

    ”O bezea de carne”, aromatizata in baituri si maturata la rece timp de doua zile.

    100gr
  • Mititei „Zexe” Probabil cei mai buni din tara

    6 lei

    Inventie Romaneasca de la sfarsit de secol XIX, amestec fericit de carnuri, zemuri si condimente, ce au stat la odihna doua zile pentru a se impreuna cat mai bine. Incontestabil , una dintre emblemele Bucatariei noastre.

    80gr/buc
  • Ceafa de mangalita, cotlet de mangalita

    25 lei

    Carne de porc sănătoasă?!
    Da! Porcul de Mangalița, “Uleiul de masline pe patru picioare” , fără colesterol, cu un conținut de Omega 3,
    6 și 9 superior Somonului.
    Recomandat copiilor, bătrânilor și persoanelor cu probleme cardiovasculare și căutat cu insistență de cunoscătorii sănătoși datorită gustului de excepție.
    Crește într-un an cât alții în trei luni și dacă îl întâlniți pe stradă îl recunoașteți după părul lânos, lung și creț, fapt ce i-a atras porecla de “OAIE cu ȘORICI”.

    100gr
  • Pulpe de bibilica (de curte)

    18 lei

    Aceeasi bibilica, alte parte anatomica.

    100gr
  • Pipet de bibilica (de curte)

    22 lei

    Din bibilica, crescuta libera si neinghesuita de se tine carnea pe oase.

    100gr
  • Muraturi asortate

    14 lei

    Muraturi de tot felul puse si pritocite de Nuta, soacra mea, cu pricepere mostenita de la bunica Oica ce-a tot perfectionat reteta in cei 94 de ani de viata.

    300gr
  • Salata de sfecla cu hrean

    12 lei

    Din sfecla coapta indelung si servita cu hrean ras.

    200/20gr
  • Salata din legume proaspete

    12 lei

    Rosii, castraveti, salatp verde etc. , combinate dupa cum va e pofta.

    300gr
  • Salata de hribi, cu arpagic si cuisoare

    18 lei

    …capia, foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar, toate oparite cu otet de mere si ceva miere sa nu va sterpeziti la dinti.

    150gr
  • Salata verde

    10 lei

    Servita cu o lamaie, ca se poarta si nu o putem evita.

    300gr
  • Salata de varza

    10 lei

    Frecata cu sare, otet de mere si ulei grecesc.

    300gr
  • Telemea de oaie

    10 lei

    Din marginimea Sibiului, presarata cu neghilica, adusa de un cioban atent selectionat.

    100gr
  • Cascaval de oaie

    20 lei

    Asa de bune ca mi-e si rusine sa va spun ca le face la Horezu.. un spaniol.

    100gr
  • Smantana

    5 lei

    Din lapte de vaca, covasit de un palestinian, prieten cu spaniolul de mai sus.

    100gr
  • Unt

    6 lei

    De 83%, ca sa fie demn de numele lui.

    50gr
  • Masline grecesti

    10 lei

    Kalamata, ca nu am gasit mai bune.

    100gr
  • Ardei iute

    2 lei

    ..sper, daca nu, cereti altul.

    buc
  • Unt cu trufe negre

    12 lei

    Amestecat bine si sarat putin.

    50gr
  • Chifle albe sau negre

    2 lei

    Acum scoase din cuptor.

    buc
  • Cartofi prajiti

    10 lei

    In untura de rata, dupa retata originala.

    200gr
  • Cartofi copti

    14 lei

    In jar cu sos de smantana si usturoi.

    350gr
  • Cartofi Piure

    10 lei

    Prajit sau cu lapte, la alegere.

    300gr
  • Piure verde

    14 lei

    Alb cartof, verde patrunjel, ceva usturoi, ulei de masline; o sa va placa sigur.

    300gr
  • Cartofi evantai cu sos de ceapa verde

    15 lei

    O interpretare a cartofului intr-o forma gastronomica.

    300gr
  • Cartofi gratinati la cuptor cu pasta de branza albastra

    18 lei

    Un amestec de savori

    300gr
  • Varza calita in untura de rata

    14 lei

    Zacuta 4 ore la foc mic, impreuna cu boabe de piper, dafin si ceva afumatura… un deliciu!

    250gr
  • Spanac Poarta Schei

    18 lei

    O garnitura preparata dupa reteta lui Viorel de la Poarta Schei.

    180gr
  • Cartofi cu rozmarin

    12 lei

    La cuptor cu ulei si planta, pana se rumenesc.

    200gr
  • Ciuperci la gratar

    10 lei

    Perpelite iute sa nu se scorojeasca.

    100gr
  • Legume la gratar

    8 lei

    Intoarse o data, stropite cu putin ulei si prafuite cu sare.

    100gr
  • Mamaliguta pripita

    6 lei

    dar vartoasa, din malai adus lunar de la moara din Magurele.

    300gr
  • Mujdei de usturoi

    4 lei

    Clasic romanesc, strivit in piulita, cu sare, ceva ulei si botezat cu apa chioara.

    200gr
  • Sos de usturoi

    6 lei

    Cu supa de pui si niste ardei iute tocat.

    200gr

TRADITIONALE ROMANESTI

  • Afinata

    15 lei

    50ml / Alc 25 %
  • Visinata

    15 lei

    50ml / Alc 28 %
  • Tuica

    15 lei

    50ml / Alc 38 %
  • Palinca traditionala Oseneasca

    18 lei

    50ml / Alc 50 %
  • Palinca batrana de prune

    24 lei

    50ml / Alc 50 %
  • Palinca piperata

    30 lei

    50ml / Alc 50 %

PALINCA POTIO NOBILIS

  • Prune

    20 lei

    50ml / Alc 42 %
  • Struguri

    20 lei

    50ml / Alc 42 %
  • Caise

    27 lei

    50ml / Alc 42 %
  • Pere

    27 lei

    50ml / Alc 42 %
  • Porumbe

    30 lei

    50ml / Alc 42 %
  • Zmeura

    42 lei

    50ml / Alc 42 %
  • Afine

    42 lei

    50ml / Alc 42 %

WHISKY

  • J&B

    18 lei

    50ml / Alc 40 %
  • Chivas Regal

    28 lei

    50ml / Alc 40 %
  • Glenfiddich

    28 lei

    50ml / Alc 40 %
  • Jameson

    26 lei

    50ml / Alc 40 %
  • Jack Daniels single barell

    30 lei

    50ml / Alc 45 %
  • Lagavulin

    42 lei

    50ml / Alc 40 %

VERMUT SI LICHIORURI

  • Martini alb/rosu

    15 lei

    50ml / Alc 15 %
  • Campari

    18 lei

    50ml / Alc 25 %
  • Bailey’s

    18 lei

    50ml / Alc 17 %

VODCA

  • Finlandia

    16 lei

    50ml / Alc 40 %
  • Rusky Standard Platinum

    28 lei

    50ml / Alc 40 %

GIN

  • Beefeater

    16 lei

    50ml / Alc 40 %

ROM

  • Bacardi

    18 lei

    50ml / Alc 40 %

DIGESTIVE

  • Becherovka

    22 lei

    50ml / Alc 38 %
  • Unicum

    18 lei

    50ml / Alc 40 %
  • Amaretto

    18 lei

    50ml / Alc 28 %
  • Jagermeister

    18 lei

    50ml / Alc 35 %
  • Sambuca

    18 lei

    50ml / Alc 40 %
  • Fernet Branca

    20 lei

    50ml / Alc 42 %

COGNAC

  • Martell VSOP

    30 lei

    50ml / Alc 40 %
  • Hennessy

    30 lei

    50ml / Alc 40 %

BERE

  • Ursus

    9 lei

    330ml
  • Pilsner Urquell

    14 lei

    330ml
  • Clausthaler (fara alcool)

    12 lei

    330ml
  • Warsteiner

    18 lei

    330ml
  • König Ludwig Weissbier

    18 lei

    330ml
  • König Ludwig Dunkel

    18 lei

    330ml

APE SI BAUTURI RACORITOARE

  • Fresh portocale

    18 lei

    330ml
  • Fresh grapefruit

    18 lei

    330ml
  • Limonada

    18 lei

    330ml
  • Sucuri naturale de fructe

    12 lei

    330ml
  • Suc de mere BIO

    12 lei

    330ml
  • Pepsi, Mirinda, 7 Up

    8 lei

    330ml

AQUA CARPATICA

  • Plata

    8 lei

    500 ml
  • Carbogazoasa

    8 lei

    500ml
  • Carbogazoasa

    15 lei

    750 ml

VINURI ROMANESTI ALBE

  • Feteasca Alba Lacerta, Crama Lacerta

    110 lei

    sec / Alc 13 %
  • Feteasca Regala Sole, Cramele Recas

    110 lei

    sec / Alc 13.5 %
  • Sauvignon Blanc Fumee, Caii de la Letea – Editie Limitata -, Crama Sarica Niculitel

    100 lei

    sec / Alc 13%
  • Sauvignon Blanc Ana, Crama Jidvei

    110 lei

    sec / Alc 13 %
  • Sauvignon Blanc Aramic, Crama Aramic

    90 lei

    sec / Alc 13%
  • Chardonnay Sole, Cramele Recas

    110 lei

    sec / Alc 13 % / NZ: 8.62
  • Chardonnay Chateau Valvis, Domeniile Samburesti

    140 lei

    sec / Alc 14 % / NZ: 8.52
  • Chardonnay Strabun, Crama Darie

    110 lei

    sec / Alc 13.5 % / NZ: 8.30
  • Chardonnay Scentico, Light Barique, Sarica Niculitel

    110 lei

    sec / Alc 12.5 % / NZ: -
  • Cramposie, Crama Avincis

    100 lei

    sec / Alc 13.5 %
  • Aligote, CAII DE LA LETEA – EDITIE LIMITATA -, CRAMA SARICA NICULITEL

    100 lei

    sec / Alc 13 %
  • Zghihara de Avereşti, Crama Avereşti

    90 lei

    sec / Alc 13.5 %
  • Şarbă Tectonic, Crama Girboiu

    100 lei

    sec / Alc 13 %
  • Tămâioasă Romanească ,Premium, Crama Budurească

    90 lei

    sec / Alc 13 %

ASAMBLAJ

  • Trilogie în Alb, Crama Sarica Niculiţel

    110 lei

    (Fetească Albă & Fetească Regală & Fetească Neagră)

    sec / Alc 13 %
  • Solo Quinta, Cramele Recaş

    150 lei

    (Chardonnay & Muscat Ottonel & Fetească Regală & Sauvignon Blanc & Novac)

    sec / Alc 13.5 %
  • Cuvee Amaury, Crama SERVE

    140 lei

    (Chardonnay & Chardonnay & Riesling de Rhin)

    sec / Alc 14 %
  • Oro Manisa, Crama Budureasca

    130 lei

    ( Chardonnay & Tămâioasă Românească)

    demidulce / Alc 13.5 %
  • Fumee Premium, Crama Budureasca

    90 lei

    ( Chardonnay & Sauvignon Blanc & Pinot Grigio)

    sec / Alc 13.5 %

VINURI ROMANESTI ROSE

  • Terra Romana, Crama SERVE

    100 lei

    (Pinot Noir & Fetească Neagră)

    sec / Alc 13 %
  • Caii de la Letea – Ediţie Limitată – , Crama Sarica Niculiţel

    100 lei

    (Pinot Noir & Sirah)

    sec / Alc 13 %
  • Aramic, Crama Aramic

    90 lei

    (Pinot Noir)

    sec / Alc 12.5 % / NZ: -
  • Busuioacă de Avereşti, Crama Avereşti

    110 lei

    (Busuioacă)

    demidulce / Alc 12.5 %

VINURI ROMANESTI ROSII

  • FETEASCA NEAGRA Alira Grand Vin, Crama Alira

    140 lei

    sec / Alc 13 %
  • Feteasca Neagra Ingeri, Crama Basilescu

    120 lei

    sec / Alc 13.5 %
  • FETEASCA NEAGRA Cuvee Guy de Poix, Crama Serve

    230 lei

    sec / Alc 13.5 %
  • CABERNET SAUVIGNON Avincis, Crama Avincis

    110 lei

    sec / Alc 13.5 %
  • CABERNET SAUVIGNON Chateau Valvis, Domeniile Sâmbureşti

    150 lei

    sec / Alc 14 %
  • Cabernet Sauvignon Aramic, Crama Aramic

    90 lei

    sec / Alc 14.5 %
  • Merlot Prince Matei, Crama Vinarte

    150 lei

    sec / Alc 14 %
  • Merlot Strabun, Crama Darie

    110 lei

    sec / Alc 13.5 %
  • Pinot Noir, Crama Avincis

    120 lei

    sec / Alc 13 %
  • Shiraz Lacerta, Crama Lacerta

    140 lei

    sec / Alc 14 %
  • Negru de Dragăşani, Crama Avincis

    130 lei

    sec / Alc 13.5 %

ASAMBLAJ

  • Cuvee Uberland, Cramele Recas

    170 lei

    (Merlot Cabernet Sauvignon)

    sec / Alc 14 %
  • Cuvee IX, Crama Lacerta

    150 lei

    (Cabernet Sauvignon & Merlot & Fetească Neagră & Shiraz)

    sec / Alc 13.5 %
  • Grand Vin, Alira, Crama Alira

    130 lei

    (Merlot Cabernet Sauvignon Feteasca Neagra)

    sec / Alc 13.5 %
  • Flamboyant, Davino, Crama Ceptura

    230 lei

    (Cabernet Sauvignon & Merlot & Fetească Neagră)

    sec / Alc 14 %

VINURILE CASEI,  1 litra 0.250 l = 17 lei

Sunt vinuri care au o importanta deosebita pe lista noastra. Ele sunt realizate de producatori parteneri, special pentru restaurantele Zexe, si pe care, de regula, le puteti gasi imbuteliate, evident, la cu totul alte preturi.

PODGORIA SARICA NICULITEL

ALB

  • Fetească Albă & Fetească Regală

    20 lei

    (În acest vin se regăsesc calitătile fiecaruia dintre cele două soiuri, ce are o excelentă aciditate.)

    1 litra 0.250 L
  • Sauvignon Blanc, Fumee

    20 lei

    (Un Sauvignon Blanc de o tipicitate extraordinară, intens şi proaspăt, dominat iniţial de arome de flori de soc.)

    1 litra 0.250 L
  • Chardonnay Barique

    20 lei

    (Un vin onctuos, cu o aciditate răcoritoare completat cu note fructate şi tonuri calde de vanilie.)

    1 litra 0.250 L
  • Aligote, Sarica Black

    20 lei

    (Vin alb cu aromă discretă florală, gust placut, corpolenţă medie susţinut de o bună aciditate.)

    1 litra 0.250 L
  • Rose, Sarica Black

    20 lei

    (Asamblaj din Merlot şi Syrah. Vin rose cu aromă elegantă de fructe roşii de pădure. Gust proaspăt, vioi, intens fructat cu o foarte bună aciditate.)

    1 litra 0.250 L
  • Cabernet Sauvignon & Fetească Neagră

    20 lei

    (Vin roşu, rubiniu cu aromă fructată de cireşe negre şi coacăze, cu note de catifea şi ciocolată. Gust plin, cu tanini bine integraţi, echilibrat, urmat de un post gust remarcabil.)

    1 litra 0.250 L

ROSE

  • Asamblaj din Merlot si Sirah

    17 lei

    1 litra 0.250 L

ROSU

  • Cabernet Sauvignon si Feteasaca Neagra

    17 lei

    1 litra 0.250 L

VIILE BUDUREASCA – DEALU MARE

  • Feteasaca Neagra – rosu demisec

    20 lei

    1 litra 0.250 L

DOMENIILE DEALU MARE – PELINURI DE URLATI

  • Alb / Rose / Rosu

    20 lei

    1 litra 0.250 L

SAMPANII

  • Jidvei Extra Brut

    90 lei

    Alc 12.5 %
  • Jidvei Extra Brut

    90 lei

    Alc 12.5 %
* NZ (note ZEXE) – Note rezultate din Editia a III-a 2016 a Tastevin Confreria Vinului
  • Take Ionescu

    25 lei

    Pe vremuri, evenimentele politice marcante erau omagiate în diverse moduri. Un astfel de eveniment se petrece în anul 1908 când Take Ionescu creează Partidul Conservator Democrat, desprinzându-se din Partidul Conservator al lui PP Carp.. Pentru a sărbători această inițiativă, membrii partidului nou înființat comandă laboratoarelor de cofetărie Grand Hotel du Boulevard, prajitura ce avea să poarte numele de „Take Ionescu”, inițiatorul proiectului. Contine crema de fistic, crema de ciocolata si blat de migdale si cacao.

    120gr
  • Carmen Sylva

    25 lei

    Când Regina Elisabeta a României a împlinit 50 de ani (29 decembrie 1893 ) Carol I – altfel mai curând cazon în materie de finețuri gastronomice – a cerut bucătarilor să pregătească un desert special. Apare astfel prajitura Carmen Sylva cu ciocolata si cafea. Noi i-am adaugar alune de padure, Amaretto si brau inspirat din portul romanesc

    120gr
  • George Enescu

    25 lei

    Un desert special creat de către cofetarii Casei Capșa în onoarea marelui compozitor român. Cu aceeași bază ca și Joffre, dar puțin mai îndrăzneață prin blatul dens de cacao bine însiropat cu Grand Marnier și aiciditatea bucăților de portocală confiată , prajitura George Enescu este un desert-răsfăț pentru iubitorii de ciocolată negră.

    120gr
  • Le Petit-Antoine

    28 lei

    Creat în anul 2008, Le Petit-Antoine a devenit foarte repede best-sellerul lui Stephan Glacier (campion mondial în 2006 Phoenix-Statele Unite). Numit de critici “operă de artă în miniatură” acest desert îmbină perfect fondantul blatului de cacao, crocantul praline-ului din alune de pădure, lejeritatea mousee-ului de Gianduja și finețea glasajului din ciocolata cu lapte.

    120gr
  • Foret-Noire

    26 lei

    Inventată în Germania secolului al XX-lea de catre Josef Keller, prăjitura înregistrată în 2003 de autoritațile germane pentru a-i proteja componența conține la bază ”vișine, friscă, unt sau o combinație între cele două, un blat de cacao îmbibat cu Kirch, toate îmbrăcate în friscă sau unt și decorate cu bucați de ciocolată”. La noi o găsiți cum ar spune francezul ”revisité” și adaptată gustului românesc: mousse de ciocolată neagră Caraibe 66% pus în valoare de un coulis de vișine cu alcool, cremă lejeră de vanilie de Madagascar și blat pufos de cacao.

    120gr
  • Stracciatella

    25 lei

    Nou aparuta in meniul nostrum, Stracciatella este inspirata de inghetata cu acelasi nume . Insertie din crema de ciocolata alba, in care am adaugat bucati crocante de ciocolata neagra, mousse de ciocolata si crema de whisky.

    130gr
  • Rocher

    25 lei

    Special creata pentru iubitorii de ciocolata, Rocher imbina perfect crema de mascarpone cu pralina de alune de padure, bucatile crocante de croustillant si glasajul din ciocolata neagra. MINUNATA!

    120gr
  • Jardin d’Eden

    28 lei

    Am creat pentru meniul nostru o variantă personală a Grădinii Edenului, prăjitura concepută la “Maison Vergne” : mousse alb din ciocolată Ivoire, vanilie de Madagascar și fructe proaspete. Am ales blatul Dacquoise, un blat ușor din bezea și alune de pădure, specific zonei de sud-est a Franței.

    130gr
  • Trois Chocolats

    26 lei

    Un desert format din trei feluri de mousse de ciocolată : Caraibe 66% creata dintr-un mix de boabe culese de pe mici plantații aflate pe țărmul Mării Caraibelor, Guanaja 41% al cărui gust puternic de ciocolată este calmat de notele subtile de lapte și Ivoire, ciocolată albă nu foarte dulce, cu aromă delicată de vanilie, toate așezate în straturi orizontale pe un blat pufos de cacao.

    120gr
  • Tarta de lamanie si ghimbir

    25 lei

    Blat dulce fondant umplut cu un compotee de mango, crema fina de lamaie combinata indraznet cu ghimbir proaspat.

    120gr
  • Medovik

    26 lei

    Blaturi din miere, crema de caramel si smantana . Perfectiunea intr-o prajitura.

    120gr
  • Prajitura fara zahar( doar pe comanda)

    25 lei

    Indulcita cu stevia si maltitol, contine ciocolata, lime si busuioc

    110gr
  • Inghetata

    6 lei

    Inghetata noastra este facuta in mod artizanal, cu vanilie (nu esenta!), ciocolata ,  fructe (nu pasta)  sau piureuri fara zahar adaugat.

    Sortimente : ciocolata si brownie, vanilie de Madagascar, capsuni, Mojito, mango si fructul pasiunii, coliva, fistic iranian, cocos, pralina, banana.

    50 gr
butonsuna pus in index.php din tema